Segítő szakértelem a léleknek is

SOLTÉSZ KRISZTINA

klinikai szakpszichológus és aktív analitikus terapeuta

BOGNÁR BERNADETT

autogén tréning gyakorlatvezető, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista

NAGY ÉVA

pszichológus, pár- és családterapeuta-jelölt, autogén tréning vezető

SZÁSZ ÁGNES

Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó, tapasztalati szakértő

MAJOR SZILVIA

coach, tréner és mediátor

PIGLER ANNA

mentálhigiénés szakember, coach

SOKOLDALÚSÁG, ELKÖTELEZETTSÉG

SOLTÉSZ KRISZTINA

klinikai szakpszichológus és aktív analitikus terapeuta

a BTC szakmai vezetője

SOLTÉSZ KRISZTINA klinikai szakpszichológus„Önismereti utam már nagyon fiatalon a nőiségem, leendő anyaságom megélésének akadályain keresztül Dr. C. Molnár Emmához vezetett, aki akkoriban a SOTE 1. Női Klinika pszichológusa volt. Ez a találkozás meghatározta szakmai életutamat is. Az ELTE pszichológia szakán »A meddő párok párkapcsolati dinamikájának vizsgálata« címmel írtam szakdolgozatot, majd ezután módszerként szintén C. Molnár Emmánál aktív analízist tanultam, illetve 2010-ig az általa alapított és vezetett magán pszichoterápiás központban dolgoztam.

A klinikai szakképzést a Semmelweis Egyetemen végeztem,  tanultam katathym imgaginációs pszichoterápiát, jelenleg pedig sématerápiás képzésem folyamatban van.  Pszichológusi munkám során immár több mint 15 éve foglalkozom az anyasággal kapcsolatos veszteségek feldolgozásával.”

Területe:

egyéni konzultáció, egyéni terápia, csoportos terápia

Témái:

anyasággal kapcsolatos veszteségek, meddőség, szorongásos és hangulati zavarok, párkapcsolati konfliktusok, életvezetési elakadások feltárása, pszichoszomatikus zavarok

Végzettségek:

 • SOTE klinikai szakpszichológus, ELTE – pszichológus
 • Aktív Analitikus Egyesület – aktív analitikus terapeuta
 • Integratív Egyesület – integratív terapeuta (képzés folyamatban)
 • Akcióorientált Coaching Iroda (Kiss György Ádám) – coach

Soltész Krisztinával a Budai Termékenységi Centrumról interjú
itt olvasható

BOGNÁR BERNADETT

pszichológus, autogén tréning gyakorlatvezető, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista

„Fontosnak tartom a Budai Termékenységi Centrum tevékenységét, mert életünk egy jelentős és érzékeny periódusában lehetőséget kínál az újragondolásra, az átrendeződésre érzelmi, gondolkodásbeli, kapcsolati szinteken. Megtapasztaljuk, hogy felnőttként is fejlődhetünk, alakíthatunk, formálhatunk a helyzetünkön. Saját erősségeink felismerése, új, segítő szokások, pszichológiai módszerek elsajátítása és ezek tudatos alkalmazása által az életet elfogadóbban és kiegyensúlyozottabban élhetjük meg. Az ezzel járó tanulási folyamatban természetesen akadnak nehézségek: lehet, hogy meg kell állnunk, hogy elgyászoljuk az eddigi változásokat, feldolgozatlan veszteségeket. Ez a vállalt út ad erőt ahhoz, hogy újra a jelenből kiindulva találjuk meg az egyéni válaszainkat a kihívásokra.”

Területe:

egyéni tanácsadás, csoportvezetés, relaxáció

Témái:

kismama relaxáció, stresszkezelés, életvezetési nehézségek feltárása, támasznyújtás várandósság és szülés körüli veszteségeknél, gyászfeldolgozás

Végzettségek:

 • ELTE – pszichológus
 • Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület – relaxációs terapeuta, gyermek-, serdülőkor és várandósok relaxációja specializáció
 • Gyászfeldolgozás Módszer® Magyarország Központ – Haladó Gyászfeldolgozás Módszer® specialista

NAGY ÉVA

pszichológus, pár- és családterapeuta-jelölt, autogén tréning vezető

„Pszichológusként a munkám nagy részében gyermekekkel és szülőkkel foglalkozom, egyénileg, csoportosan, családi beszélgetések keretében. Ez alapján nagyon sokszor tapasztalom, hogy nehéz életfeladat gyermeket vállalni, néha még nehezebb eljutni a várandósságig, és azután majd elég jó szülővé válni vagy akár végül gyermek nélkül élni teljes életet. Ez a folyamat sok feszültséget okozhat, gyakran bukkanókkal, útelágazásokkal tarkított. A pszichológus által biztosított támogató, elfogadó légkörben ebben a folyamatban tudatosságunk fokozódhat, önismeretünk mélyülhet, a meglévő vagy megszülető kérdések átgondolhatók, a terhek letehetők, megoszthatók, és a megküzdési erőforrások mobilizálhatók, megújíthatók. Mindez segíthet ezen a kanyargós, néha visszafordulásokkal is nehezített úton úgy haladni, hogy közben legjobb önmagunkat éljük meg. A Budai Termékenységi Centrum munkájában ebben a szemléletben, egyéni, páros támogató beszélgetésekkel és relaxációs technikák megtanításával veszek részt.”

Területe:
autogén tréning, egyéni vagy páros támogató terápia

Témái:

 • egyéni önismereti kérdések, elakadások, nehézségek
 • párkapcsolati nehézségek
 • stresszkezelés

  Végzettségek:

  • ELTE, okleveles pszichológus
  • ELTE, pedagógiai szakpszichológus képzés
  • Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, autogén tréning
  • Magyar Családterápiás Egyesület, családterapeuta-jelölt

  SZÁSZ ÁGNES

  Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó, tapasztalati szakértő

  A Budai Termékenységi Centrumban meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási tanácsadóként veszek részt a munkában.

  Férjemmel két gyönyörű gyermekünket köszönhetjük a lombikprogramnak.

  A hosszú évek alatt sokszor éreztük azt, hogy hiányzik valaki, aki végig mellettünk áll, aki tanácsokkal lát el, aki átlátja a vizsgálatokat, tudja, hová, kihez érdemes fordulni. Valaki, aki érti, hogy min megyünk keresztül, és mit érzünk, aki a kudarcok után segít abban, hogy hinni tudjunk. Hinni abban, hogy egyszer velünk is megtörténhet a csoda.

  Már a kislányunk születése után is éreztem, hogy szeretnék segíteni a sorstársaimnak, de csak a kisfiunk érkezésekor kezdtem komolyabban foglalkozni ennek lehetőségével.

  Ahhoz, hogy a saját tapasztalataimat felhasználva a munkám szakmailag is megfelelő lehessen, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán a Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó képzés hallgatója lettem, ahol 2022 januárjában fogok diplomázni.”

  Végzettségek:

  • Budapesti Tanítóképző Főiskola
  • Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Kar – Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógus
  • ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar – Meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó (folyamatban)

  MAJOR SZILVIA

  coach, tréner és mediátor

  „Nyomaszt a feszültség? Reménytelennek tűnik? Nem tudod, hogyan kezdj bele? Pedig célod, hogy megoldd az adott pillanatban nyomasztó helyzetet.

  Néha nincs elegendő türelem, nincs elegendő tolerancia akkor sem, ha fontos. Azért, mert akkor és ott, adott helyzetben eszköztelenek vagyunk az konfliktusok kezelésére.

  Nem kell nagy, eget rengető vitára, veszekedésre gondolni. Éppen csak akkorára, ami néhány óráig, napig motoszkál bennünk, majd benövi az élet, rohanunk tovább. Azt hisszük: elmúlt. Azután jön egy újabb helyzet, ami még tovább motoszkál, tovább él bennünk, de már úgy, hogy az előző, meg nem beszélt, tanulságok nélküli helyzettel kapaszkodik össze. A feszültség, a düh az elkeseredettség erősödik. Majd robban; kiszámíthatatlanul, szinte irányíthatatlanul.

  Major Szilvi vagyok, mediációt, szervezetfejlesztést és felnőttképzést tanultam, ezért e három terület eszközeivel dolgozom.
  Ez rugalmasságot, helyzethez, személyhez igazodó megoldásokat tesz lehetővé, szabadságot ad a közös gondolkodásban. Szeretek hatékonyan, célravezetően dolgozni.

  Az elmúlt tíz évben, kialakítottam egy olyan rendszert, amelynek a keretei adottak, az ebben lévő mozgás mindig helyzet és ügyfélfüggő. A keret pedig; a mediáció etikai szabályai, elméleti/módszertani szabályszerűségek, tisztelet, őszinte, intuitív kommunikáció, befektetett munka. Az eredmény: döntés és tudatos cselekvés.”

  Végzettségek:

  • Janus Pannonius Pécsi Tudományegyetem – Human Resources Manager
  • International Business School – Szervezetfejlesztés
  • Budapesti Metropolitan Egyetem – Coach
  • Umathum Mediátor Akadémia – Mediátor

  PIGLER ANNA

  mentálhigiénés szakember, coach

  Szakmai utamhoz és a karrierváltásomhoz az önismereti munkám vezetett, amely három gyermekem születésével indult el. Nőként és anyaként megtapasztaltam, hogy a gyermek utáni vágy és a család átalakulása milyen mélységeken és magasságokon át vezet.

  Mentálhigiénés szakemberként azt vallom, hogy a lelki egészség karbantartása ugyanolyan tudatosságot igényel, mint a testi egészségé. A lelki fittség és edzettség az az erőforrásunk, amely a nehéz, erőt próbáló helyzetekben, váratlan kihívásokban vagy éppen a megtorpanásainkban átsegít minket.

  A munkám leginkább egy preventív folyamat, amely során támogatok, jelen vagyok és kísérem az útján a hozzám fordulókat. Az “itt és most” van a fókuszban, és segítek, hogy egy kicsit hátralépve, esetleg másik perspektívából nézzünk rá a helyzetre. Az a tapasztalatom, hogy mindannyiunknak vannak olyan erőforrásai, amelyeket elfeledtünk, rég használtuk vagy éppen még nem ismertük fel – ezeknek tudatosítása és felismerése hatalmas lendületet tud adni.

  A Budai Termékenységi Centrumban várom azokat, akiknek a gyermek utáni vágy és a gyermekvárás megterhelőbb időszakaiban támogató figyelemre van szükségük.

  Területe:

  egyéni kísérés, csoportvezetés, dramatikus feldolgozás

  Témái:

  egyéni önismereti kérdések, életvezetési nehézségek, stresszkezelés, konfliktuskezelés, EMK (Erőszakmentes és Együttműködő Kommunikáció)

  Végzettségek:

  • Semmelweis Egyetem, Mentálhigiéné Intézet – mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember
  • Business Coach Kft – business coach
  • Magyar Pszichodráma Egyesület- pszichodráma asszisztens