Skip to main content

„A fájdalom mozdulatlanul itt van velem. Jó lenne beszélni róla, egyszerűen csak elmondani valakinek.”

Veszteségfeldolgozó csoportunkba várjuk mindazokat a nőket, férfiakat és párokat, akik magzatukat, gyermeküket a várandósság ideje alatt veszítették el.

Szeretettel várjuk azokat is, akik vetélésen mentek keresztül, hiszen a vetélés ugyanúgy megrázkódtatás jelent, és gyászfolyamatot indíthat el, mint a várandósság későbbi szakaszában bekövetkező magzatvesztés.

A támogató csoport célja, hogy megtartó, elfogadó közösséget biztosítson a gyászolóknak a fájdalom enyhüléséhez, hogy biztonságos és együttérző környezetben fejezhessék ki a kavargó gondolatokat és érzéseket.

A tapasztalatok szerint a közösség ereje, a kapcsolódás magunkhoz és másokhoz már önmagában támogatóan hat a gyászban. A csoportfoglalkozások segítenek az érzelmi megkönnyebbülésben, az elszigeteltség oldásában, annak átélésében, hogy nem vagyunk egyedül.

Az alkalmakon beszélgetünk a sokszor elrejtett, eltemetett, tabuként kezelt veszteségekről, felfedezzük és megosztjuk az érzéseinket, és gyakorlatokkal is támogatjuk a gyász folyamatának átélését, oldását, a gyászmunkát. Az együtt töltött idő erőforrást ad a mindennapokhoz, és az elinduláshoz a gyógyulás, a feldolgozás útján. Mintákat lehet kapni egymástól a veszteségek hatásaival való megküzdéshez, és közben keressük az egyedi, személyes, segítő rítusokat, eszközöket is.

Mit kaphat ettől a támogató csoporttól?

  • figyelmet és odafordulást
  • megtartást és törődést
  • az érzések elfogadó és ítélkezésmentes megtalálását és meghallgatását
  • titoktartást és bizalmat
  • kapcsolódást egy sorstárs közösséghez

Első csoport időpontja: 2023. november 10. (péntek), 18:00-19:30/20:00

(A találkozások ezt követően kéthetente péntekenként ugyanebben az időpontban kerülnek megtartásra, összesen 10 alkalommal.

Létszám: 6-8 fő, a csoportba egyedül is lehet jönni és párokat is várunk

Helyszín: 1126 Budapest, Németvölgyi út 18. 2. em. 4.

A csoportot vezetik: Bognár Bernadett gyászcsoportvezető, pszichológus, és Pásztor Katalin gyász- és veszteségkísérő, pszichológus hallgató

A csoport az első két alkalommal nyitott, a második alkalommal még lehet csatlakozni, majd a második alkalom végén zárttá válik. Legkésőbb ekkor lehet elköteleződni a csoport folytatása mellett.

A csoport részvételi díja: 8000 Ft/fő (összesen 80.000 Ft, melyet a második találkozást követően egy összegben vagy két részletben utalással lehet kifizetni. A fizetendő összegről díjbekérőt küldünk).

Párok esetében 10 % kedvezményt biztosítunk, amennyiben az egész folyamat iránt elköteleződnek.

A jelentkezési lap kitöltését követően a megadott elérhetőségeken időpontot egyeztetünk Önnel egy rövid ismerkedő beszélgetésre (online vagy telefonon) még a csoport indulását megelőzően, melynek során lehetőség lesz az esetleges felmerülő kérdések megbeszélésére. Fontos, hogy a csoportba való jelentkezés ekkor válik véglegessé.

 

Jelentkezési határidő: 2023. november 3. (péntek)

Jelentkezés, érdeklődés jelzése az alábbi linken:

https://forms.gle/N4gEdhyajCt2uiKZ6

 

Felmerülő kérdések esetén érdeklődni az info@btcentrum e-mail címen lehet.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki úgy érzi, most erre a támogató útra van szüksége!