Skip to main content

Szembesülni azzal, hogy számunkra göröngyös út vezet a gyermekvállaláshoz, a nehéz érzések mellett számos kérdést is felvethet bennünk, különösen akkor, ha még az utunk elején járunk. Sorstársaink személyes tapasztalatai, a szakmai vélemények, és az internetes források egyszerre segíthetnek a tájékozódásban, ugyanakkor az információáradat könnyen el is bizonytalaníthat bennünket, hogy merre lépjünk tovább.

Kiket várunk a csoportba?

A csoportba olyanok jelentkezését várjuk, akik most ismerkednek a mesterséges megtermékenyítés lehetőségivel, és szeretnének hiteles forrásból informálódni, valamint szakmai és társas támogatást kapni.

Mi történik a csoportalkalmakon?

A csoportfolyamat összesen 3 alkalomból áll. Az alkalmak során tematikusan végigjárjuk azokat a gyakorlati és mentális egészséggel kapcsolatos kérdéseket, melyek a mesterséges megtermékenyítés kapcsán a leggyakrabban előkerülnek.

A csoportalkalmak célja, hogy a szakmailag releváns információk és tanácsok révén a résztvevők minél tisztábban láthassák a meddőségi kezelések, beavatkozások biológiai és lelki hátterét, a lehetőségeiket, és ezáltal tudatos döntéseket hozhassanak aktuális élethelyzetükben.

Az alkalmak során szó lesz:

  • a reprodukciós eljárások lehetőségeiről,
  • az egészségtudatosság jelentőségéről,
  • a nehezített gyermekvállalás érzelmi velejáróiról,
  • a veszteségekről,
  • a jellemző férfi és női megélésekről és megküzdési módokról,
  • valamint a párkapcsolat terén felmerülő nehézségekről, kommunikációs problémákról.

Fontos: a csoport nem terápiás csoport, a fókuszban a (pszicho)edukáció és a támogatás áll! A résztvevőkön múlik, hogy mennyire szeretnének bevonódni az alkalmakba, mennyit és milyen formában szeretnének megosztani a csoporttagokkal.

A csoportban való részvétel segíthet abban, hogy a résztvevők kapjanak egy olyan átfogóbb képet a meddőségi élethelyzet gyakorlati és lelki vonatkozásairól, mely vonalvezetőként szolgálhat saját igényeik és nehézségeik feltérképezéséhez, és adott esetben a megfelelő szakemberek felkereséséhez.

 

A csoportot vezeti: Móró Gabriella (mediátor; meddőségi, reprodukciós és örökbefogadási szaktanácsadó; tapasztalati szakértő) és Juhász Anna (pszichológus, doktorandusz)

Időpont: hétfőnként 3 alkalommal, 18:00-20:00 között

Első alkalom: 2024.06.10. hétfő, 18:00 (következő alkalmak: 06.17., 06.24.)

Helyszín: Budapest, Királyhágó utca 2. (2. emelet, lifttel szemben)

Részvétel díja: 9000 Ft/fő/alkalom

Jelentkezési határidő: 2024.06.07.

A csoport zárt, így az első alkalmat követően már nincs lehetőség a csatlakozásra.

Felmerülő kérdések, bizonytalanság esetén érdeklődni az info@btcentrum.hu e-mail címen lehet.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jelentkezés az alábbi linken:

https://forms.gle/gQyES8Ej2uhwoLxX9